Като у дома си

Къщи за почивка; или…

Марянската къща


Къща Марянска къща, Елена разполага с леглова база от 10 места.

На 7 км. от гр. Елена, спускайки се към с. Марян по криволичещия път от гр. Елена през Дъбравата, бяла къща с осанка привлича вниманието на пътника. Разположението й между Мийковска и Костелска река, предразполага към спокойствие и романтика. 

Малката етнографска сбирка, надписа върху гредата – 1881 и разказите на стопаните напомнят за далечното минало на с. Марян, за легендите за Марянския манастир, за царица Мара – сестра на цар Иван Шишман. 

Стопаните на “Марянската къща” предлагат уютна атмосфера и самостоятелност, като къщата предоставя:Кухня, напълно оборудвана за приготвяне на храна, с готварска печка на ток, хладилник микровълнова фурна, посуда. Трапезария .Лятна кухня с барбекю и голямо градинско барбекю /огнище/ в което може да си приготвите ястия в гърне или гювеч. Вътрешен паркинг -гаранция за автомобила, а и удобство за гостите на къщата.Телевизори със самостоятелен сателитен приемник. Големият двор предразполага за безопасни игри на децата. Къщата предлага на своите гости три обзаведени в традиционен български стил стаи с общ капацитет от 8 легла,кът за тихи игри с телевизор на етажа; стая на първия етаж със спалня за двама, апартамент със спалня и отделен вход. Къщата предлага на гостите четири бани и тоалетни. Възрожденския бит, реставрираната старинна камина /плита/ за отопление, джамалите и баджата /открито огнище/ доказват за стила на старите еленски майстори. 

Домакините са подсигурили възможност да се снабдите с пресни зеленчуци от селото, мед, мляко, домашна ракия, а при късмет и риба от реката. 

ЦЕНИ НА ДЕН В ЛЕВА:

Къща: 

Сезон пролет – лято – за 1 нощувка 180 лв на ден 

Сезон пролет – лято – за 2 или повече нощувки 130 лв на ден 

Сезон пролет – лято – 2 и повече дни за 6-8 души 100 лв на ден 

Сезон пролет – лято цялата къща за седмица 100 лв на ден 

Двойна стая за стая: Сезон пролет – лято – за 2 или повече нощувки 30 лв на ден; за седмица 

190 лв 

Тройна стая за стая:Сезон пролет – лято – за 2 или повече нощувки 45 лв на ден: за седмица 

290 лв

Comments are closed.